Arbeidsgerelateerde klachten

Arbeidsgerelateerde klachten kunnen verschillende vormen aannemen, zowel fysiek als mentaal. Ze ontstaan vaak door een combinatie van lichamelijke belasting, psychische belasting of ongunstige werkomstandigheden.

 

Klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door: repetitieve bewegingen of overbelasting van bepaalde spieren of gewrichten, langdurige stress of werkdruk, werkplekinrichting, onvoldoende pauzes of ergonomische maatregelen. De gevolgen van arbeidsgerelateerde klachten verschillen per persoon en hangen af van het type klacht en de belasting.

Wat zijn de gevolgen van arbeidsgerelateerde klachten?

Arbeidsgerelateerde klachten kunnen het dagelijks leven en werk beïnvloeden. Soms zijn de gevolgen direct zichtbaar, zoals pijn of vermoeidheid. Vaak zijn de grootste uitdagingen minder zichtbaar en kunnen ze leiden tot een afname van productiviteit of werkplezier.

 

  • Fysieke klachten – Pijn, vermoeidheid, stijfheid, spier- of gewrichtsproblemen kunnen het werk bemoeilijken. In sommige gevallen kunnen klachten verergeren, waardoor er tijdelijk of langdurig arbeidsverzuim ontstaat.

  • Mentale klachten – Stress, concentratieproblemen, angst of burn-out kunnen het werkvermogen beïnvloeden. Ook kunnen overprikkeling en een verminderd emotioneel welzijn optreden.

  • Verlies van werkplezier – Door lichamelijke klachten of stress kan de motivatie om te werken afnemen, wat kan leiden tot verminderd werkplezier en productiviteit.

  • Werkverzuim – Klachten kunnen leiden tot (tijdelijke) werkverzuim, met als gevolg een onderbreking van het inkomen en verlies van structuur in het dagelijks leven.

 

Herken u zich hierin? Onze ergotherapeuten helpen u om met arbeidsgerelateerde klachten om te gaan en manieren te vinden om weer optimaal en gezond te functioneren op de werkvloer.

Nu contact opnemen!

Wat kan ergotherapie voor u betekenen?

Arbeidsgerelateerde klachten kunnen invloed hebben op uw werk, maar ook op uw dagelijks leven. Ergotherapie kan helpen om te zorgen dat u weer optimaal en zonder pijn of vermoeidheid kunt werken. Denk aan:

  • Advies over de werkhouding en ergonomie op de werkplek
  • Het trainen en begeleiden van clienten die met klachten nog werkzaam zijn
  • Re-integratie of coaching bij terugkeer naar werk

 

Onze ergotherapeuten helpen u om werkzaamheden zo ergonomisch en gezond mogelijk uit te voeren.

We kijken samen naar mogelijke aanpassingen op de werkplek, stellen een plan op om het werk weer fysiek en mentaal haalbaar te maken, en begeleiden u bij het behouden of hervatten van een gezonde werkroutine.

 

Ergotherapie Mosa werkt samen met werkgevers en werknemers om de werkplek en werkactiviteiten af te stemmen op de gezondheid en mogelijkheden van de werknemer.

Nu contact opnemen!
Wat andere zeggen
Na mijn CVA doorverwezen naar de ergotherapie. Ben hier heel goed begeleid. Door middel van gesprekken en vragenlijsten echt veel meer in mezelf gekregen waardoor ik gerichte tips kreeg en nu veel beter mijn grenzen aan kan en durf te geven. Veel geleerd, het waren fijne gesprekken.

De ergo-therapeute die mij begeleide was zeer kundig therapeute. Was inventief met aanreiken van handvaten en emphatisch, ik heb hier heel veel aan gehad ook heeft ze me inzicht gegeven om zelf oefeningen te doen om er weer bovenop te komen aangaande het gevoel in mijn hand, na een cva, weer te doen toenemen. Ik raadt deze ergotherapeute van harte aan, bedankt hiervoor!

Herkent u zich hierin?

Heeft u een vraag, interesse in ergotherapie of weet u niet zeker of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onderstaande knop.

Nu contact opnemen!